X

ΗΠΑ: Γυναίκα αστυνομικός βασανίζει άνδρα με τέιζερ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν μία γυναίκα αστυνομικό να χρησιμοποιεί σαν… παιχνίδι ένα όπλο τέιζερ επάνω σε έναν ακινητοποιημένο άνδρα.

Ant1news



Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε καταφανέστατα ένας άνδρας στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ από μία γυναίκα αστυνομικό. Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή, 15 Αυγούστου, διακρίνεται η αστυνομικός να χτυπάει ξανά και ξανά με ένα όπλο τέιζερ έναν ήδη ακινητοποιημένο άνδρα που έχει πέσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να παρέμβουν πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Η γυναίκα αστυνομικός κάνει συνεχόμενα ηλεκτροσόκ των 50.000 βολτ στον άνδρα, ενώ ταυτόχρονα του φωνάζει να σηκωθεί και να μπει στο όχημα της αστυνομίας, κάτι που φυσικά είναι αδύνατο με δεδομένο ότι το τέιζερ παραλύει προσωρινά το σώμα.

Καθώς ο άνδρας βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται το ένα ηλεκτροσόκ μετά το άλλο, κάτοικοι της περιοχής, αηδιασμένοι από την επίθεση της γυναίκας αστυνομικού, της φωνάζουν να σταματήσει και τη βοηθούν οι ίδιοι να μπει στο όχημα.

Το βίντεο δημοσιοποιείται την ώρα που στο Μιζούρι μαίνονται καθημερινά ταραχές μετά τη δολοφονία ενός νεαρού μαύρου από έναν αστυνομικό.

Το τέιζερ χρησιμοποιείται - θεωρητικά - από την αστυνομία για την ακινητοποίηση ενός υπόπτου μόνο σε περίπτωση που ο αστυνομικός είναι αναγκασμένος να αμυνθεί, ενώ έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους.