X

Αστυνομικός έστρεψε το όπλο του κατά διαδηλωτών στο Φέργκιουσον

Προκλητική παραμένει η στάση κάποιων αστυνομικών στο Φέργιουσον του Μιζούρι, που θρηνεί δύο θύματα από αστυνομικά πυρά.

Ant1news

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία δύο νεαρών αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά κι ενώ το κλίμα στο Φέργκιουσον παραμένει «εμπόλεμο», τα όργανα της τάξης συνεχίσουν να προκαλούν με τη συμπεριφορά του.

Απόδειξη της αστυνομικής βίας που συνεχίζεται και μετά τον θάνατο των δύο νεαρών, ένα βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και σοκάρει με την ωμότητά του.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά ένας αστυνομικός που στρέφει το όπλο του προς τους διαδηλωτές, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει. Το βίντεο, που τράβηξε ένας διαδηλωτής, δείχνει τον αστυνομικό να προτάσσει το όπλο του προς τους διαδηλωτές απειλώντας ότι αθ τους σκοτώσει αν δεν οπισθοχωρήσουν.

Όταν οι διαδηλωτές τον ρωτούν το όνομά του, εκείνος απαντά: «Άντε γαμ...», ενώ χρειάστηκε να επέμβει ένας συνάδελφός του, που τον απομάκρυνε από τους διαδηλωτές και τον ανάγκασε να κατεβάσει το όπλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη δολοφονία του 19χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, που έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων , ενώ μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο, ο αστυνομικός ταυτοποιήθηκε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Κατά τα λοιπά, η ένταση φαίνεται να αποκλιμακώνεται σταδιακά στο Μιζούρι, γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρηση της Εθνοφρουράς από την πόλη.

Κατά τη χθεσινή νύχτα, τη δεύτερη στη σειρά, δεν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, παρά μόνο κάποιες μικρές εστίες έντασης και ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν έριξαν ούτε ένα καπνογόνο.