X

Μιζούρι: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν

Πάνω στο μαύρο και χρυσό φέρετρο υπήρχε το καπέλο των St. Louis Cardinals, που φορούσε το παιδί όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο Φεργκιουσον στις 9 Αυγούστου.

Ant1news

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του έφηβου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο Φεργκιουσον του Μιζούρι στις 9 Αυγούστου, προκαλώντας την οργή των πολιτών και καθημερινές διαδηλώσεις.

Πάνω στο μαύρο και χρυσό φέρετρο υπήρχε το καπέλο των St. Louis Cardinals, που φορούσε το παιδί όταν εκτελέστηκε, ενώ γύρω από το φέρετρο υπήρχαν φωτογραφίες του Μάικλ από την στιγμή που γεννήθηκε μέχρι πρόσφατα.

Σε μια από αυτές υπήρχε ένα μικρό σημείωμα που έγραφε: «Δεν υπάρχουν αποχαιρετισμοί για εμάς. Όπου κι αν βρίσκεσαι, θα είσαι μέσα στις καρδιές μας».

Συντετριμμένη η μητέρα του Μάικλ, Λέσλι ΜακΣπέιντεν ξέσπασε σε λυγμούς όταν βρέθηκε μπροστά στο φέρετρο του παιδιού της στην εκκλησία των Βαπτιστών της κομητείας του Σαιντ Λούις.



Πριν την τελετή η μητέρα του Μπράουν έμεινε για περίπου 20 λεπτά μόνη της με το παιδί της στην εκκλησία, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στην αίθουσα ο πατέρας με την γιαγιά του 18χρονου.

Στο πρόγραμμα της επιμνημόσυνης δέησης ήταν τυπωμένες τα γράμματα των γονέων του Μάικλ. «Την ημέρα που γεννήθηκες, κατάλαβα ότι ο Θεός μου έστειλε την ευλογία του. Κι αυτή η ευλογία ήσουν εσύ!» έγραψε η μητέρα του. «Πάντοτε σου έλεγα ότι δεν θα επιτρέψω να σου συμβεί τίποτε κακό. Δεν μπόρεσα να σε προστατέψω, κι αυτό με πονάει πάρα πολύ.» έγραψε ο πατέρας του Μάικλ.

Ο ναός ήταν κατάμεστος με περίπου 2.500 άτομα, όπως και η διπλανή αίθουσα εκδηλώσεων. Οι δρόμοι γύρω από τον ναό πλημμύρισαν με κόσμο, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Γ', γιος του πολιτικού και αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και η κόρη του Μπερνίς Κινγκ, ο αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, ο ράπερ Snoop Lion και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Σπάικ Λι.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μιζούρι Τζέι Νίξον δεν πήγε στην κηδεία θέλοντας να αποφύγει τις αντιδράσεις του κόσμου για τον χειρισμό της κρίσης μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν, ενώ η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκπροσωπήθηκε με τρεις αξιωματούχους.