X

Πούμα επιτέθηκε σε 6χρονο στην Καλιφόρνια

Ένα 6χρονο αγόρι δέχτηκε επίθεση από πούμα. Στην Καλιφόρνια.

Ant1news

Ένα πούμα τραυμάτισε ένα 6χρονο αγόρι κυνηγώντας το παιδί και τους φίλους του, σε δασική έκταση της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, μέχρι που δύο ενήλικες κατάφεραν να το τρομάξουν και να φύγει.

Οι γονείς του παιδιού είπαν ότι το αγόρι περπατούσε λίγο πιο μπροστά από μία παρέα ενηλίκων μαζί με τα παιδιά τους όταν το «πούμα ξεπετάχθηκε από το πουθενά» αρπάζοντας το αγόρι.

Το πούμα τρόμαξε κι εξαφανίστηκε πίσω στο δάσος, όταν οι μεγάλοι άρχισαν να του φωνάζουν.

Το ζώο είχε δαγκώσει το παιδί και του είχε κάνει γρατσουνιές στο πάνω μέρος του σώματός του, στο κεφάλι και το λαιμό του. Οι πληγές του δεν επιφέρουν κίνδυνο για την υγεία του, ωστόσο χρίζουν θεραπείας και γι’αυτό το παιδί νοσηλεύεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα το παιδί έχει υποστεί σοκ.

Ομάδα αστυνομικών και ειδική ομάδα προστασίας των άγριων ζώων αναζητούσαν όλη τη μέρα το πούμα στο σκοτεινό δάσος. Στην περίπτωση που πιαστεί και το DNA του ταιριάζει με αυτό που υπάρχει πάνω στο παιδί, το ζώο θα θανατωθεί.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς επιστήμονες, η επίθεση πούμα σε κόσμο είναι εξαιρετικά σπάνια, κυρίως όσο διαρκεί το φως της ημέρας.