X

Οι βίλες του Μαλιμπού απειλούνται από τα άγρια κύματα

Οι διάσημοι ιδιοκτήτες των πολυτελέστατων σπιτιών στο Μαλιμπού ξέρουν πώς να κρύβονται από τους παπαράτσι, αλλά δεν έχουν την ίδια δυνατότητα και με τα μεγάλα κύματα.

Ant1news

Τα πολυτελέστατα θέρετρα της παραλίας του Μαλιμπού δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγουν από τα απειλητικά κύματα που τα κατάβρεξαν.

Κύματα στο μέγεθός τους τα χτύπησαν «γλείφοντας» τα παράθυρα και τις τζαμαρίες τους, ενώ δεν ήταν λίγα αυτά που υπέστησαν ζημιές, όπως αποκολλήσεις μπαλκονιών και φραχτών.

Τα τελευταία χρόνια η ισχύς των κυμάτων έχει δυναμώσει επικίνδυνα απειλώντας ολοένα και πιο συχνά τις περιουσίες κάποιων από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Μόνο πέρυσι απειλήθηκαν οι βίλλες των Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ντάστιν Χόφμαν, Γκόλντι Χόουν και Πρις Μπρόνσαν από τα μαινόμενα κύματα του Ατλαντικού.

Οι κάτοικοι έχουν προτείνει ένα σχέδιο για την προστασία των σπιτιών τους, αλλά και για την προστασία των σέρφερς που «πλημμυρίζουν» την παραλία όλο το χρόνο.  Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά τόνων άμμου, ώστε να σκάνε τα κύματα πιο πίσω από τώρα. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου είναι 20 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ιθύνοντες της παραλίας απέρριψαν το σχέδιο και τώρα οι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιχωμάτωσης του βυθού με άμμο. Και πάλι όμως βρίσκουν αντίσταση. Αυτήν τη φορά από την κομητεία του Λος Άντζελες,  οι υπεύθυνοι της οποίας θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα έκανε κακό σε άλλες παραλίες.

Ο «πόλεμος» μεταξύ των ιδιοκτητών των πανάκριβων σπιτιών και των Αρχών κρατά χρόνια.

Προς το παρόν λοιπόν «τρώγονται» αφού οι πλούσιοι κάτοικοι του Μαλιμπού έχουν προσλάβει ιδιωτική ασφάλεια για να φυλά την παραλία, με τους λουόμενους να παραπονιούνται για παρενόχλησή τους.