X

Η φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου που βρήκε τον κάτοχό της

Πέρασαν 13 χρόνια όμως ένας άνδρας βρήκε τη φωτογραφία που είχε κρεμασμένη πάνω από το γραφείο του στον 77ο όροφο, ενός από τους δύο Πύργους.

Ant1news

Μόλις λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους, μια γυναίκα έκανε επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν». Οι μνήμες ακόμα ζωντανές και το μεγαλύτερο μέρος των χαλασμάτων ήταν εκεί που προηγουμένως υψωνόταν το καμάρι της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα συντρίμμια εντόπισε μία γαμήλια φωτογραφία , την οποία δεν μπόρεσε να παρατήσει εκεί που τη βρήκε.  Η γυναίκα που αποφάσισε να λύσει το γρίφο του ποιος απεικονίζεται στη φωτογραφία, λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε σε άλλη πολιτεία και άφησε το εύρημά της, καθώς και τη λύση του μυστηρίου παρακαταθήκη στη φίλη της, Elizabeth Stringer Keefe.

«Μου παρακάλεσε να κάνω κάτι που να αξίζει τον κόπο και να λύσω το γρίφο», είπε η «κληρονόμος» της φωτογραφίας και συμπλήρωσε ότι:

«Υπάρχει μία διάχυτη ομορφιά στην φωτογραφία. Τόση ευτυχία. Ακόμα και αν κάτι έχει αλλάξει μεταξύ τους από τις 9/11, ήξερα μόλις την είδα ότι έπρεπε να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της. Εύχομαι να έχει ευχάριστο τέλος όλο αυτό».

Οι προσπάθειές της να βρει τους απεικονιζόμενους ήταν πολλές, αλλά ατελέσφορες. Τα τελευταία χρόνια όμως σε κάθε επέτειο της 9/11 έκανε ανάρτηση της φωτογραφίας στο twitter.

Φέτος, 13 χρόνια μετά το 2001, το tweet της έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και την φωτογραφία είδαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι.

«Οι πρωταγωνιστές αυτού του εξαιρετικού καρέ, βρέθηκαν και μάλιστα, είναι όλοι καλά στην υγεία τους», είπε η Elizabeth.

Ο κάτοχος είχε βρεθεί χάρη στα social media. Επρόκειτο για έναν κάτοικο του Μανχάταν,  τον Fred Mahe, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως μαζί της.

Ο άνδρας ήταν όντως ο κάτοχος της φωτογραφίας, καθώς κι ένας απεικονιζόμενος σε αυτήν (εκείνος που είναι στα αριστερά του κάδρου) και έγραψε στην γεμάτη ικανοποίηση καθηγήτρια ότι:

«Τον ξέρω αυτόν τον γάμο. Ήμουν και εγώ εκεί. Η φωτογραφία ήταν στον 77ο όροφο ενός από τους δύο Πύργους. Για την ακρίβεια την είχα πάνω στο γραφείο μου».