X

Αποκλείει εκ νέου ο Ομπάμα την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράκ

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε εκ νέου την Τετάρτη το ενδεχόμενο να σταλούν χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ant1news



Σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν θα διεξάγουν μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών έστειλε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ δεν θα έχουν αποστολή μάχης», τόνισε σχεικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στην αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom), στην Τάμπα της Φλόριντα.

Στην ομιλία του στην Αεροπορική Βάση Μακντίλ, ο Ομπάμα επέμεινε ότι η βασική συμβολή των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους" θα είναι οι αεροπορικές επιδρομές, σε συνδυασμό με το συντονισμό του διεθνούς συνασπισμού που σήμερα αριθμεί περισσότερες από 40 χώρες, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θέλω να είμαι σαφής. Οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ δεν έχουν και δεν θα έχουν αποστολή μάχης. Ως ανώτατος διοικητής σας, δεν θα σας επιφορτίσω, εσάς και τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις, με μια χερσαία επιχείρηση στο Ιράκ», διαβεβαίωσε ο Ομπάμα, θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες που πυροδότησε η χθεσινή δήλωση του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, με την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ.