X

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών

Επλήγησαν πολλοί στόχοι στο Ιράκ και τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ant1news


Ένα αεροδρόμιο, μια στρατιωτική μονάδα, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και 4 άρματα μάχης επλήγησαν, μεταξύ άλλων, από τις νέες αεροπορικές επιδρομές, τις οποίες πραγματοποίησαν τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στη Συρία και το Ιράκ, όπου, ήδη πετούν και μαχητικά της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), που απογειώθηκαν από την Κύπρο.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Centcom ανακοίνωσε, επίσης, ότι ένα κτίριο του Ισλαμικού Κράτους και δύο θωρακισμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές και στην κουρδική πόλη Κομπάνι, εναντίον της οποίας οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν, για πρώτη φορά, επίθεση με οβίδες όπως ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση. 

«Οβίδες, που ερρίφθησαν από τους λόφους που βρίσκονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά του Κομπάνι, έπληξαν την πόλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. 

«Είναι η πρώτη φορά που οι οβίδες του Ισλαμικού Κράτους πέφτουν στην πόλη μετά την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση εναντίον της περιοχής τη 16η Σεπτεμβρίου» επιβεβαίωσε ο Ραχμάν. Ταυτοχρόνως, πρόσθεσε πως το ΙΚ έχει αναπτυχθεί προς την ανατολική πλευρά του Κομπάνι έχει εγκατασταθεί στους λόφους απ' όπου εξαπέλυσε την επίθεση παρά τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού. 

Η επίθεση «έχει αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους των συνοικιών στα ανατολικά της πόλης να αναζητήσουν καταφύγιο προς τη γειτονική Τουρκία» διευκρίνισε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε, εξάλλου, εκατοντάδες Κούρδους αμάχους να διασχίζουν τα σύνορα, περιλαμβανομένων πολλών παιδιών και γυναικών, ενώ ορισμένοι μετέφεραν τα στρώματά τους στα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 167 τζιχαντιστές και 19 άμαχοι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών και 4 γυναικών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία. Το OSDH αναφέρει επιπλέον ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει  40 Κούρδους πολιτοφύλακες τις τελευταίες 5 ημέρες που διαρκούν οι σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο της πόλης Κομπάνι.

Νωρίτερα, κατά τις σημερινές συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών και των κουρδικών δυνάμεων έπεσαν τέσσερα βλήματα όλμων στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και το Ρόιτερς.

Την ίδια ώρα, τα αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους αποστολή στο Ιράκ μετά το πράσινο φως που έδωσε το βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμμετοχή τους στις επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, περιοριστήκαν, όμως, σε αναγνωριστικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.