X

Ναρέντρα Μόντι: Ο Ινδός που "κατέκτησε" τη Νέα Υόρκη

Για σειρά επαφών ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στις Η.Π.Α. Θα δειπνήσει σήμερα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ χθες έδωσε "σόου" στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ant1news

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε εντυπωσιακά .Η Madison Sqyare φιλοξένησε πολλά από τα μέλη της πολυπληθούς Ινδικής κοινότητας στην αμερικανική μεγαλούπολη που έσπευσαν να ακούσουν  τον Ινδό πολιτικό.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σόου που στοίχισε περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια και περιελάμβανε από λέιζερ έως εντυπωσιακά ολογράμματα.  Διοργανωτής ήταν ο σύνδεσμος Αμερικανό-ινδικής κοινότητας και την εκδήλωση παρουσίασε η Ινδικής καταγωγής Μις Αμερική 2003 Nina Davuluri.

Στην ομιλία του ο Μόντι  υποστήριξε πως ο αιώνας που διανύουμε θα έχει σημείο αναφοράς την Ασία και η χώρα του θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα ο Μόντι μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου θα έχει σειρά επαφών με επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών, ενώ στη συνέχεια θα δειπνήσει μα τον Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς υπάρχει και ένα κρίσιμο ζήτημα. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έχει καλέσει τον Μόντι να δώσει απαντήσεις για την απόπειρα γενοκτονίας κατά των μουσουλμάνων στο κρατίδιο της Ινδίας Γκουτζαράτ όταν ο ίδιος ήταν κρατιδιακός πρωθυπουργός.

Ο Μόντι για το ίδιο θέμα απαλλάχθηκε οριστικά από την Ινδική δικαιοσύνη το2012,αρνούμενος τις κατηγορίες αλλά η όλη εμπλοκή του, τού είχε στοιχήσει την άρνηση θεώρησης του διαβατηρίου του το 2005 από τις Αμερικανικές αρχές όταν θέλησε να εισέλθει στη χώρα.