X

Η 13χρονη που προγραμματίζει ταξίδι στον πλανήτη Άρη!

Είναι μόλις 13 χρονών και φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον κόκκινο πλανήτη.

Ant1news

Το όνομα της είναι Alyssa Carson, είναι 13 χρονών, από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ και εκπαιδεύεται από τα 4 της για να γίνει αστροναύτης. Το μεγάλο της όνειρο είναι να ταξιδέψει στον Άρη και από ότι φαίνεται η NASA συμφωνεί απολύτως

«Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Paul Foreman από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC. «Λαμβάνει τη σωστή εκπαίδευση, και κάνει όλα τα σωστά βήματα για να γίνει μια πραγματική αστροναύτης».

Η φιλόδοξη έφηβη είναι η μόνη που έχει παρακολουθήσει και τα 3 σχετικά συνέδρια της διαστημικής υπηρεσίας και φέρεται αποφασισμένη όχι απλώς να ταξιδέψει στον μακρινό πλανήτη αλλά να είναι και ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του εκεί.

«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει η 13χρονη Alyssa.  «Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη» λέει, επαναλαμβάνοντας τη φιλοδοξία της: «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή».

 

Δεν χάνει πάντως τον καιρό της μόνο με όνειρα για το διάστημα. Ήδη μιλάει 3 ακόμη γλώσσες πέραν της μητρικής της, Γαλλικά, Ισπανικά και Κινέζικα, ενώ ταυτόχρονα κάνει ομιλίες για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για τις διαστημικές αποστολές και σε άλλα παιδιά.

Ο πατέρας της 13χρονης λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του, εκτενώς την αποστολή στον Άρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ... «Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύεται και  μάλλον θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε ο πατέρας της.

 

Όσο για το λόγο που το θέλει τόσο πολύ έχει μια αφοπλιστική απάντηση «Γιατί είναι ένα μέρος που δεν έχει πάει ποτέ κανείς»