X

Διαδήλωση στο Σεντ Λούις για το νέο θάνατο νεαρού από αστυνομικό

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι του Σεντ Λούις για να διαδηλώσουν μετά το νέο θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ant1news



Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες άνθρωποι το βράδυ της Τετάρτης στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, όπου ακόμη ένας νεαρός Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Το νέο περιστατικό, που σημειώθηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα από εκεί που έχασε τη ζωή του ένας νεαρός στο Φέργκιουσον πριν από μερικές εβδομάδες και λίγο μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού, πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις και ξεσήκωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης στη μέση του δρόμου, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον, σημειώνοντας ότι ο νεαρός πυροβόλησε πρώτος τρεις φορές και ο αστυνομικός απάντησε πυροβολώντας τον 17 φορές.



Σύμφωνα με τις αρχές, ο 18χρονος και δύο φίλοι του είχαν τραβήξει την προσοχή του αστυνομικού που περιπολούσε στην περιοχή, στα νότια προάστια της πόλης, και τους θεώρησε ύποπτους. Όπως είπε ο Ντότσον, ο αστυνομικός βγήκε από το αυτοκίνητό του και οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας και εκείνη την ώρα ξεκίνησε να τους καταδιώκει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η συμπλοκή.