X

Πλημμύρισε το Σεντ Λούις από τους διαδηλωτές

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο κατά της αστυνομικής βίας στο Σεντ Λούις.

Ant1news



Στους δρόμους του Σεντ Λούις βγήκαν το Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές, στο πλαίσιο προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για τον φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, συμμετείχε και η μητέρα του άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι τον Αύγουστο. Οι νέες αυτές διαδηλώσεις έγιναν λίγες ημέρες μετά το θάνατο ενός ακόμη μαύρου νεαρού από τα πυρά ενός αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. 

Η μητέρα του Μάικλ Μπράουν, η Λέσλι ΜακΣπέιντεν, ο γιος της οποίας σκοτώθηκε στις 9 Αυγούστου όταν ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον τον πυροβόλησε, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Φέργκιουσον. 

Οι διαδηλωτές ζητούν τη σύλληψη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του Ντάρεν Ουίλσον, την ώρα που οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα στοιχεία για να αποφασίσουν αν θα πρέπει ή όχι να κατηγορηθεί για τον φόνο του Μπράουν.

Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, στην οποία συμμετείχε επίσης η μητέρα του Μάικλ Μπράουν. Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έγιναν συλλήψεις.

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου οι διαδηλωτές πήγαν στη συνοικία Σο του Σεντ Λούις, όπου την Τετάρτη ένας λευκός αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που εργαζόταν για μια ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας, πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Βόντεριτ Μάιερς Τζούνιορ.

Ο αστυνομικός έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησε 17 φορές τον Μάιερς, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι ο νεαρός μαύρος κρατούσε όπλο, κάτι που διαψεύδουν, ωστόσο, φίλοι και συγγενείς του Μάιερς.
«Ήταν άοπλος. Κρατούσε ένα σάντουιτς στο χέρι του και πίστεψαν ότι είναι όπλο. Ξαναζούμε την υπόθεση του Μάικλ Μπράουν», κατήγγειλε η ξαδέρφη του θύματος, Τεϊόνα Μάιερς.