X

Πιο γρήγορα τα κόκκινα φανάρια στο Σικάγο

Τι διαφορά έχει ένα δέκατο του δευτερολέπτου λιγότερο στο πορτοκαλί του φωτεινού σηματοδότη; Βροχή από κλήσεις και πρόστιμα!

Ant1news

Οι οδηγοί στο Σικάγο είναι επιρρεπείς στην παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Τροχαίας στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Από τον Νοέμβριο του 2003, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 5 εκατομμύρια κλήσεις, κάτι που μεταφράζεται σε πρόστιμα 520 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές του Σικάγο «σφίγγουν» περισσότερο τα «λουριά» στους ανυπόμονους οδηγούς, μειώνοντας το χρόνο που μένει αναμμένο το πορτοκαλί. Συγκεκριμένα, από τα 3 δευτερόλεπτα περιορίζεται στα 2,9.

Μη σπεύσετε να βγάλετε το συμπέρασμα πως ένα δέκατο του δευτερολέπτου είναι ασήμαντη διαφορά, γιατί η Τροχαία του Σικάγο έχει κόψει φέτος 77.000 κλήσεις σε διασταυρώσεις όπου το πορτοκαλί φανάρι διαρκεί 2,9 δευτερόλεπτα αντί για τρία.

Πολλοί οδηγοί διαμαρτύρονται ότι ακόμη και τα τρία δευτερόλεπτα είναι πολύ μικρό διάστημα, επικαλούμενοι την οδηγία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών ότι η διάρκεια του πορτοκαλί στο φωτεινό σηματοδότη θα πρέπει να είναι μεταξύ 3 και 6 δευτερολέπτων.