X

Καταψύχουν τα ωάρια των υπαλλήλων τους!

Επιχορηγούν τις υπαλλήλους τους Facebook και Apple, για να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

Ant1news

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, η εταιρεία Facebook καλύπτει ήδη το κόστος στις υπαλλήλους της που επιθυμούν να καταψύξουν τα ωάρια τους. Στα βήματα της και η Apple που ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική από τον προσεχή Ιανουάριο.

Είναι προφανές ότι οι εταιρίες υποχρεώνονται να καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις και να επιβαρυνθούν το σχετικό κόστος, για να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές ως προς την στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Πολλές γυναίκες είναι υποχρεωμένες να επιλέξουν ανάμεσα στην καριέρα και την τεκνοποίηση, με το κόστος για αυτή τη λύση να είναι ενίοτε απαγορευτικό.

«Το να συνδυάσει κανείς μια δυναμική καριέρα και παιδιά παραμένει κάτι πολύ δύσκολο», εξηγεί η Brigitte Adams, ιδρύτρια του φόρουμ Eggsurance.com. Έτσι, προσφέροντας την κάλυψη αυτή, οι εταιρείες επενδύουν στις γυναίκες και στηρίζουν την επιθυμία τους να ζήσουν τις ζωές που θέλουν, όπως επισημαίνει.

Επιλέγοντας την μέθοδο αυτή οι εργαζόμενες γυναίκες μπορούν να μεταθέσουν χρονικά την εποχή που θα είναι εφικτή η εγκυμοσύνη τους και να αφοσιωθούν για λίγο ακόμα στην καριέρα τους. Το κόστος στις Η.Π.Α αγγίζει τα 10.000 δολάρια για κάθε απαιτούμενο γύρο και επιπλέον 500 δολάρια για κάθε χρόνο αποθήκευσης του ωαρίου.

Face book και Apple επιχορηγούν τις ενδιαφερόμενες με ποσά έως και 20.000 δολάρια.