X

Αθωώθηκαν 29 χρόνια μετά την καταδίκη τους σε ισόβια δεσμά

Ο ένας αποφυλακίστηκε και έχει την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Ο συγκρατούμενός του πέθανε μέσα στη φυλακή.

Ant1news

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης. Ήταν 16 ετών το 1986 όταν δικαστήριο του Μπρούκλιν καταδίκασε τον ίδιο και τον Γουίλι Στάκι σε ισόβια δεσμά για την απαγωγή και δολοφονία του Νέιθαν Μπλένερ.

Ο 45χρονος σήμερα ΜακΚόλουμ πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω από τα σίδερα, ενώ ο Στάκι άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί το 2001.

Αρχικά οι δύο ανήλικοι είχαν ομολογήσει πως ήταν οι δράστες, αλλά στη συνέχεια το αρνήθηκαν και κατήγγειλαν πως οι ομολογίες τους ήταν απόρροια του βάναυσου ξυλοδαρμού τους από αστυνομικούς.

Στις πρώτες του δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ ανέφερε: «Είναι άσκοπο να αναπολώ τα χρόνια που έχασα πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Δε μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο. Νομίζω πως πρέπει να κάνω μία νέα αρχή στη ζωή μου».

Η μητέρα του εξέφρασε τη θλίψη της για τον αδικοχαμένο Γουίλι Στάκι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή και δεν πρόλαβε να δικαιωθεί, ενώ ευχήθηκε να βρεθεί επιτέλους ο πραγματικός δολοφόνος.