X

Ο Ομπάμα έρχεται, το κοινό αποχωρεί

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε μία σπάνια εμφάνιση σε προεκλογική εκστρατεία, αλλά το κοινό εξαφανίστηκε μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Ant1news

Ο Μπαράκ Ομπάμα δε συνηθίζει να εμφανίζεται σε προεκλογικές εκστρατείες άλλων, αλλά την Κυριακή έκανε την εξαίρεση και πήγε στην ομιλία υποψηφίου των Δημοκρατικών στο Μέριλαντ. Μόλις ανέβηκε στο βήμα, η μισή αίθουσα άδειασε. Ήταν το δεύτερο "χτύπημα" για τον αμερικανό πρόεδρο, αφού μία μέρα νωρίτερα, είχε απορριφθεί η πιστωτική του κάρτα σε εστιατόριο.

Ο αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει ότι τα ποσοστά της δημοτικότητάς του πέφτουν και ίσως και αυτό να συμβάλλει και στο ότι εμφανίζεται σπάνια σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως η προεκλογικές εκστρατείες.

Ωστόσο, πείστηκε να κάνει μία εμφάνιση – έκπληξη στον προεκλογικό αγώνα δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών. Επρόκειτο για την εκστρατεία του υποψήφιου κυβερνήτη του Μέριλαντ, Άντονι Μπράουν και του υποψήφιου κυβερνήτη του Ιλινόις Πατ Κουίν.

Ενώ στην αρχή οι 8.000 παριστάμενοι τον υποδέχτηκαν με θέρμη, η επιμονή του να πάει ο κόσμος να ψηφίσει, έκανε την αίθουσα να αδειάσει κατά το ήμισυ μέχρι να τελειώσει ο λόγος του.

Η εκλογική μάχη των Δημοκρατικών στις 4 Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βλέπουν ότι χάνουν την πλειοψηφία τους στην αμερικανική Γερουσία και οι υποψήφιοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εμφανίσεις του Ομπάμα, του οποίου η δημοτικότητα πέφτει θεαματικά.

Οι Δημοκρατικοί έχουν άλλωστε προϊστορία στο να μην μπορούν να ανατρέψουν τις «μικρές» εκλογές, που προηγούνται των επισήμων και ο Ομπάμα στη χθεσινή του ομιλία επανέλαβε πολλές φορές ότι «έχετε την ψήφο του κόσμου».

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το μέλλον είναι στα χέρια σας» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, τρέποντας σε φυγή τους σχεδόν 4.000 ανθρώπους που βρίσκονταν στην αίθουσα. Αυτό σε συνδυασμό με την αναφορά του στο θέμα των μεταναστών, για τους οποίους εξέφρασε τα παράπονά του.