X

Συνάντηση Ομπάμα με τη νοσοκόμα που ανέρρωσε από τον Έμπολα

Με τη νοσοκόμα Νίνα Φαμ, που ανέρρωσε πλήρως από τον ιό Έμπολα, πρόκειται να συναντηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος στο Λευκό Οίκο.

Ant1news



Συνάντηση με τη Νίνα Φαμ, τη νοσοκόμα από το Τέξας που είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και ανέρρωσε πλήρως, θα έχει το βράδυ της Παρασκευής στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 τοπική ώρα (00:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στο Οβάλ Γραφείο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η νοσηλεύτρια, που προσβλήθηκε από τον ιό ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό σε νοσοκομείο του Ντάλας, είναι πλέον καλά στην υγεία της.

"Σφίγγω το χέρι, αγκαλιάζω (...) τις νοσοκόμες για να χαιρετίσω το γενναίο έργο που ανέλαβαν φροντίζοντας έναν ασθενή. Ακολούθησαν τα πρωτόκολλα. Ήξεραν τι έκαναν και αισθάνομαι απολύτως ασφαλής", είχε δηλώσει ο Ομπάμα πριν από λίγες ημέρες.

Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε εκ νέου ότι οι αρχές είναι "απολύτως προετοιμασμένες" να αντιμετωπίσουν τον ιό Έμπολα, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ένας Νεοϋορκέζος γιατρός ασθένησε μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. "Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε", επισήμανε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ, 33 ετών, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Μανχάταν και η κατάστασή του θεωρείται "στάσιμη", σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης, Μέρι Μπάσετ.

Ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες υγείας θα παρακολουθούν όλους όσοι φτάνουν στην πόλη από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία. Όπως είπε, οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί και θα διαρκούν 21 ημέρες μετά την άφιξη των προσώπων αυτών στη Νέα Υόρκη, ώστε οι αρχές να διασφαλίσουν ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.