X

Σφυροκοπά τους τζιχαντιστές ο διεθνής συνασπισμός

Δώδεκα αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του ΙΚ σε Συρία και Ιρακ.

Ant1news


Θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της κουρδικής πόλης Κομπάνι αλλα και στο Ιράκ έπληξε ο διεθνής συνασπισμός, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.  

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (CentCom), ο συνασπισμός πραγματοποίησε συνολικά 12 πλήγματα μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Τρεις επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια και ολμοβόλα του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ. 

Σε άλλες 6 επιδρομές κοντά στο Μπάιτζι και το διυλιστήριό που βρίσκεται εκεί, το μεγαλύτερο της χώρας, επλήγη κυρίως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών.  

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού εξαπέλυσαν επίσης βομβαρδισμούς κοντά στη Φαλούτζα, στην επαρχία αλ Άνμπαρ, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ του ιρακινού στρατού και των ανταρτών.  

Στη Συρία, οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν για μία ακόμα φορά θέσεις των τζιχαντιστών στα περίχωρα του Κομπάνι με στόχο να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη αυτή από τους τζιχαντιστές.