X

Πωλείται το σπίτι του Αλ Καπόνε-Δείτε που ζούσε ο διάσημος αρχιμαφιόζος

Είναι στο Σικάγο και η εκτιμώμενη αξία του φτάνει τα 225.000 δολάρια.

Ant1news

Το σπίτι που έζησε ένας από τους μεγαλύτερους και διασημότερους γκάγκστερ όλων των εποχών, ο Αλ Καπόνε , μπορεί να αγοράσει όποιος είναι διατεθειμένος να προσφέρει 225.000 δολάρια. Πρόκειται για το σπίτι που αγόρασε όταν μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο το 1923.

Ο θρυλικός «σημαδεμένος» έφτασε στο Σικάγο προκειμένου να στήσει το περίφημο «four Deuces club», ένα μέρος που πρόσφερε στους θαμώνες του-την εποχή της ποτοαπαγόρευσης- ποτά, τζόγο και πορνεία.

Το σπίτι είναι διώροφο κι ο Καπόνε το είχε αγοράσει έναντι 5.500 δολαρίων. Έμενε μαζί με όλη την οικογένεια του, καθώς το σπίτι διέθετε 6 υπνοδωμάτια. Τότε ο Καπόνε ήταν ακόμη στα πρώτα βήματα της εγκληματικής του καριέρας και δούλευε ως μπράβος σε πορνείο. Στο ίδιο σπίτι έγινε η αγρυπνία του αδερφού του το 1924, όταν σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία.

Ο Καπόνε εγκατέλειψε το σπίτι στα τέλη της δεκαετίας του 20’, μετά από μια δολοφονική απόπειρα εναντίον και μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια. Το σπίτι όμως παρέμεινε στην κατοχή του κι εκεί συνέχισαν να μένουν τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του.

Η  ένδοξη καριέρα του ως  κακοποιού έκλεισε οριστικά το 1931 όταν συνελήφθη και φυλακίστηκε για 11 χρόνια. Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι δεν κατάφεραν ποτέ να τον συλλάβουν για κάποιο από τα πολλά του εγκλήματα , παρά μόνο για φοροδιαφυγή! Οι μελετητές της εποχής εκείνης θεωρούν πως οι παράνομες επιχειρήσεις του έφτασαν να βγάζουν το ποσό των 100 εκ. δολαρίων το χρόνο.

Το 2009 είχε επιχειρηθεί και πάλι η πώληση του σπιτιού για 450.000 δολάρια, αλλά τότε δεν είχε δείξει κανείς το απαραίτητο ενδιαφέρον.