X

Τελευταία εκδρομή πριν τον προγραμματισμένο θάνατο της…

Η εκδρομή στο μεγάλο φαράγγι ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες της Μπρίτανι Μέιναρντ.

Ant1news

Η ιστορία της 29χρονης Μπρίτανι Μέιναρντ έχει συγκλονίσει τον κόσμο από τότε που έγινε γνωστή. Πριν από λίγο καιρό διαγνώσθηκε από τους γιατρούς πως έπασχε από μια καλπάζουσα μορφή καρκίνου και αποφάσισε πως προτιμά να πεθάνει με ευθανασία παρά να έχει ένα μαρτυρικό τέλος.

Η ημερομηνία που θα προχωρήσει στην ευθανασία είναι η 1η Νοεμβρίου, μια μόλις ημέρα μετά τα γενέθλια του συζύγου της. Από τότε που ανακοίνωσε την απόφαση της έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στην οποία δέχεται δωρεές προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποιες από τις τελευταίες επιθυμίες της.

Μια εξ αυτών πραγματοποιήθηκε με την  οικογενειακή εκδρομή που έκανε στο  Γκραν Κάνυον. Παρότι πέρασε πολύ όμορφα  συνδυάζοντας τις δυο μεγάλες της αγάπες την οικογένεια και τη φύση, δεν έλειψαν τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν όπως λέει η ίδια, «είχα ισχυρούς πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα. Το επόμενο πρωί βρέθηκα στην χειρότερη κατάσταση που είχα έρθει μέχρι τώρα. Δεν μπορούσα να μιλήσω και παρέλυσα για μεγάλο διάστημα. Από τη στιγμή που συνήλθα αισθανόμουν απίστευτη κόπωση».

Η απόφαση της Μπρίτανι να καταφύγει στην λύση της ευθανασίας , έχει ξεσηκώσει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ, πράξη που είναι σύμφωνη με το νόμο σε 5 πολιτείες.