X

Η τράπεζα του πίστωσε κατά λάθος 1,5 εκ. δολάρια και φυσικά έγινε καπνός…

Ούτε στην μονόπολι δεν θα έβγαζε τόσα χρήματα σε μια στιγμή!

Ant1news

Ποιος είπε ότι και οι τράπεζες δεν κάνουν λάθη και μάλιστα σε βάρος τους; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το απίστευτο λάθος που έκανε η Credit Suisse και της στοίχισε το ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 εκ. δολαρίων!

Η τράπεζα πίστωσε κατά λάθος  με το ποσό αυτό, τον λογαριασμό ενός μάνατζερ hedge fund και χρειάστηκε να περάσουν κάποιες μέρες πριν εντοπίσουν το λάθος τους , καθώς το fund βρισκόταν σε φάση κλεισίματος και δεν θα έπρεπε να έχει ούτε σεντ στο λογαριασμό του.

Η τράπεζα λοιπόν έστειλε την ίδια μέρα 3 εμβάσματα στο hedge fund εν ονόματι Galbraith Capital, μάνατζερ και ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Τζόζεφ Γκάλμπρεϊθ.  Το fund εκείνη την περίοδο έκλεινε τα βιβλία του και δεν είχε καθόλου κεφάλαια. Η τράπεζα ανακάλυψε το λάθος με καθυστέρηση δυο εβδομάδων και επικοινώνησε με τον μάνατζερ για να διορθώσει την κατάσταση.

Η απάντηση του εξαφανισμένου πλέον μάνατζερ ήταν πλήρως καθησυχαστική, «μην ανησυχείτε καθόλου, θα το κανονίσω αμέσως». Μόνο που αυτό το απαντητικό mail, ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής από τον εν λόγω κύριο…

Η τράπεζα επικοινώνησε με την Royal Bank of Canada κι εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε πως ουδέποτε έλαβε εντολή από τον  Τζόζεφ Γκάλμπρεϊθ , να επιστραφούν τα εμβάσματα. Οι ιθύνοντες της τράπεζας κατάθεσαν αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης αλλά το πουλάκι είχε πλέον πετάξει. Κυριολεκτικά βεβαίως καθώς ο μάνατζερ που έγινε εκατομμυριούχος εν μια νυκτί δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Η υπόθεση χρονικά εκτυλίχτηκε στις αρχές του χρόνου, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.