X

ΗΠΑ: Βίντεο με αθώο πολίτη απέναντι στα όπλα αστυνομικών

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο με έναν άνθρωπο που βρέθηκε αντιμέτωπος χωρίς λόγο με τα όπλα δύο αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Ant1news



Με όπλο την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, ένας άνδρας στη Νότια Καλιφόρνια αρνήθηκε να πέσει στο έδαφος και να υπακούσει στην εντολή του αστυνομικού που τον σημάδευε χωρίς λόγο με το όπλο, σε ένα ακόμη περιστατικό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Δηλώνοντας τρομοκρατημένος πολίτης που παραβιάζονται τα δικαιώματά του,  ο άνδρας λέει ότι δεν έκανε τίποτα και πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. «Γιατί με σημαδεύεις με το όπλο;», «Εμείς δεν έχουμε όπλο», αναφέρει αρχικά στον αστυνομικό που έχει στραμμένο συνέχεια το όπλο προς το μέρος του.

Μαζί του βρίσκεται κι ένας άλλος άνδρας, που έχει ήδη πέσει στο έδαφος, όμως εκείνος αρνείται να υποχωρήσει. Στο σημείο μετά από λίγη ώρα καταφθάνει κι ένας άλλος αστυνομικός, που επίσης στρέφει το όπλο εναντίον του κι ο πολίτης ξεσπά σε λυγμούς. «Εδώ δεν είναι μία αστυνομική πολιτεία, εδώ είναι Αμερική», «φοβάμαι για τη ζωή μου», φωνάζει - μεταξύ άλλων - με κλάματα στα μάτια.

Αφού τον ανάγκασαν στη συνέχεια να κλείσει την κάμερα, του πέρασαν χειροπέδες και τον άφησαν ελεύθερο μετά από 30 λεπτά χωρίς να του απαγγείλουν κάποια κατηγορία.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: