X

Πείραμα στον Καναδά καταγράφει τις αντιδράσεις για τους μουσουλμάνους

Λίγες μέρες μετά το αιματοκύλισμα που συγκλόνισε τον Καναδά, η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να τρέφει αισθήματα μίσους για τους μουσουλμάνους.

Ant1news

Την περασμένη εβδομάδα η δολοφονία ενός φρουρού από έναν οργισμένο μουσουλμάνο και η επίθεση στο κοινοβούλιο του Καναδά έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη. Το κλίμα που επικρατεί στην φιλήσυχη χώρα θέλησαν να καταγράψουν 3 νεαροί που έστησαν το δικό τους πείραμα σε μια στάση λεωφορείου στο Χάμιλτον του Οντάριο.

Οι 3 φίλοι «έστησαν» ένα επίκαιρο σκηνικό υιοθετώντας για τις ανάγκες του πειράματος την ταυτότητα ενός μουσουλμάνου με την παραδοσιακή ενδυμασία κι ενός ντόπιου ο οποίος βρίσκεται σε ρατσιστικό παραλήρημα.

Οι δυο πρωταγωνιστές αντιπαρατίθενται με τον ντόπιο να απαιτεί να φύγει ο μουσουλμάνος που περιμένει να επιβιβαστεί στο λεωφορείο. Ταυτόχρονα ο τρίτος της παρέας καταγράφει τις αυθόρμητες αντιδράσεις των αυτοπτών μαρτύρων και ενίοτε την συμμετοχή τους στο διάλογο.

Θα περίμενε κανείς στην επιβαρυμένη από τα τελευταία γεγονότα κοινωνία του Καναδά, οι αντιδράσεις να ήταν κατά του μουσουλμάνου, αλλά δεν καταγράφηκε  κάτι τέτοιο. Τουναντίον ο θερμόαιμος ντόπιος ρατσιστής βρέθηκε με ματωμένη μύτη από γροθιά που δέχτηκε από υπερασπιστή του μουσουλμάνου.