X

Συνετρίβη ιδιωτικό διαστημικό σκάφος

Το SpaceShipTwo συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας. Πολλές διασημότητες επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτό.

Ant1news


Ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShipTwo από τον περασμένο Ιανουάριο. Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον επέβαιναν δύο πιλότοι. Ο συγκυβερνήτης  σκοτώθηκε ενώ ο κυβερνήτης, που χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο.    

Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα.













Το SpaceShipTwo έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για δίωρο ταξίδι στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο. Αναμεσά τους οι Tom Hanks, Angelina Jolie, Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, Russell Brand, Katy Perry, Aston Kutcher, Stephen Hawking, Kate Winslet και Lance Bass.