X

Έσπασε ο κώδικας «σιωπής» των πεζοναυτών για το ποιος σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Περισσότεροι του ενός αυτοί που διεκδικούν τα εύσημα της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.

Ant1news

Η διαρροή από το τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», ότι στις 11 και 12 Νοεμβρίου θα μεταδώσει τηλεοπτική συνέντευξη του ανθρώπου που πάτησε την σκανδάλη ώστε να τερματιστεί η ζωή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει πυροδοτήσει δημόσια κόντρα. 

Το γεγονός αυτό είναι ασυνήθιστο για τα μέλη της επίλεκτης ομάδας Navy Seals, τα οποία είθισται να μην αναφέρονται δημόσια στα ανδραγαθήματα τους, ακολουθώντας έναν άγραφο κώδικα σιωπής. 

Αφορμή για την κόντρα αποτέλεσε μια συνέντευξη του απόστρατου Seal, Ρόμπερτ Ο’Νιλ, στην εφημερίδα Washington Post, στην οποία ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν που έκοψε το νήμα της ζωής του ποιό διάσημου τρομοκράτη στον κόσμο. 

Τα όσα όμως υποστήριξε ο 38χρονος έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έγραψε σε βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2012, ο επίσης απόστρατος Ματ Μπισονέτ που διεκδικούσε για τον εαυτό την θανάσιμη βολή. 

Ο άνθρωπος που σχεδίαζε να αποκαλύψει το «Fox News», ήταν  ο Ρόμπερτ Ο’Νιλ, αλλά όταν οι πρώην συνάδελφοι του το πληροφορήθηκαν έσπευσαν να «κάψουν»  την είδηση δημοσιοποιώντας την σε ιστότοπο που διαχειρίζονται μέλη των ειδικών δυνάμεων,αντιδρώντας στην παραβίαση του άγραφου κώδικα.