X

Ο ιός του HIV νίκησε τον καρκίνο!

Μεταμόσχευσε στο αίμα του τον ιό του HIV και θεραπεύθηκε από τον καρκίνο.

Ant1news

Στα 28 του χρόνια ο Μάρσαλ Τζένσεν, βρέθηκε  ένα βήμα πριν από το θάνατο, όταν οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στο αίμα. Ο Τζένσεν ήταν νιόπαντρος όταν έλαβε τα άσχημα νέα και πατέρας ενός μωρού λίγων μηνών. Δεν το έβαλε κάτω κι άρχισε να ψάχνει μαζί με την γυναίκα του κάθε πιθανή μορφή θεραπείας, καταλήγοντας σε μια εναλλακτική θεραπεία του Penn Medicine.

Η θεραπεία που βρισκόταν τότε σε πειραματικό στάδιο είχε ως βάση των εμβολιασμό των ασθενών με καρκίνο, με τον ιό HIV. Η μέθοδος αυτή φιλοδοξεί να καταπολεμήσει το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής στο αίμα, λευκών αιμοσφαιρίων που είχαν μολυνθεί με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του aids.

Ο Τζένσεν  ρίσκαρε να πει το ναι , υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και δυο χρόνια μετά ο 30χρονος πλέον κάτοικος της Γιούτα στις ΗΠΑ, μπορεί να πει με ανακούφιση ότι έχει θεραπευθεί πλήρως από τον καρκίνο!

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το 2012 με παρεμφερή τρόπο η επτάχρονη Εμα Γουάιτχεντ, χρησιμοποίησε  την πειραματική μέθοδο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια  και κατάφερε κι εκείνη να νικήσει τον καρκίνο μέσω του HIV.