X

Ο Μπομπ Μάρλεϊ δίνει το όνομά του σε ποικιλία ινδικής κάνναβης

Ινδική κάνναβη με το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ συμφώνησαν να βγάλουν στην αγορά η οικογένειά του και μία εταιρεία.

Ant1news

Η οικογένεια του Μπομπ Μάρλεϊ και μία εταιρεία εμπορίου ινδικής κάνναβης συμφώνησαν να βγάλουν στην παγκόσμια αγορά είδος μαριχουάνας με το όνομα του θρύλου της ρέκγε.

Το προϊόν θα ονομάζεται «Marley Natural» και πρόκειται για την ποικιλία ινδικής κάνναβης που κάπνιζε ο Μάρλεϊ στην πατρίδα του, την Τζαμάικα.

Ο Μάρλεϊ που διέδωσε τη μουσική της πατρίδας του σε όλον τον κόσμο πέθανε το 1981, σε ηλικία 36 ετών, από καρκίνο, ενώ το όνομα και το πρόσωπό του έχουν άρρηκτη σχέση με τη χρήση κάνναβης, καθώς στις περισσότερες φωτογραφίες του εμφανίζεται με ένα τσιγάρο στο στόμα του.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ έχει αρχίσει σταδιακά σε αρκετές πολιτείες η αποποινικοποίηση της χρήσης του φυτού της ινδικής κάνναβης.

«Έβλεπε το χόρτο σαν κάτι πνευματικό που θα του ξυπνούσε καλά συναισθήματα. Το συνέδεε με τη φύση, την ελευθερία και τη δημιουργικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κόρη του Μάρλεϊ, Σεντέλα.

Η ποικιλία με τη φίρμα του θρύλου της ρέγκε, που θα αποτελέσει μέρος σειράς προϊόντων  με το όνομά του, αναμένεται να βγει στην αγορά στα τέλη του 2015, ενώ η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της οικογένειας έχει διάρκεια 30 χρόνια.

Στο μεταξύ στις 24 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα dvd με την τελευταία περιοδεία του Μάρλεϊ το 1980, με τίτλο «Uprising», που έγινε από το Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο εκείνου του χρόνου σε Ευρώπη και Αμερική.