X

Θανατηφόρος ο χιονιάς στην Νέα Υόρκη

Σφοδρή χιονόπτωση και χιονοθύελλα πλήττει τις τελευταίες μέρες την πολιτεία της Νέας Υόρκης, προκαλώντας θανάτους και τεράστια προβλήματα.

Ant1news

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου το χιόνι έχει φτάσει στο 1,5 μέτρο.

Ένας 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από 4,6 μέτρα χιονιού, ένα σκοτώθηκε σε τροχαίο και ακόμα τρεις πέθαναν από καρδιακά προβλήματα, ενώ φτυάριζαν το χιόνι. Ο έκτος δεν έχει γίνει γνωστό από τι πέθανε.

Το χιόνι σταμάτησε το πρωί της Τετάρτης και βγήκε ήλιος, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ωστόσο προέβλεψε ότι θα επέλθει νέο κύμα κακοκαιρίας σύντομα.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και έχει δημιουργηθεί παγετός, ενώ σωστικά συνεργεία έχουν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τις δύο λίμνες, Έρι και Οντάριο, όπου το φαινόμενο είναι εντονότερο.

Στο ανατολικό Μπάφαλο, 18 οχήματα χρησιμοποιούνται για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς που κάθε λίγο αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει κηρύξει δέκα κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει στείλει οχήματα της Εθνικής Φρουράς, για να βοηθήσουν τους κατοίκους από τη χιονοθύελλα.

Δείτε την επέλαση του χιονιά σε ένα εκπληκτικό time lapse video: