X

Φέργκιουσον: Κατέρρευσε η μητέρα του Μάικλ Μπράουν στο άκουσμα της απόφασης

Τραγική φιγούρα στο σκηνικό που έχει προκαλέσει την παράδοση των ΗΠΑ στις φλόγες, η μητέρα του 18χρονου που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ant1news

Η μητέρα του Μάικλ  Μπράουν, του 18χρονου που πυροβολήθηκε έξι φορές από αστυνομικό, περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, για να μάθει την απόφαση των ενόρκων.

Οι σφαίρες του λευκού αστυνομικού είχαν γαζώσει τον άοπλο γιο της έξι φορές, ρίχνοντάς τον κάτω νεκρό. Η απόφαση των ενόρκων ενήργησε ανάλογα και πάνω της.

Ο Ντάρεν Γουίλσον δεν θα καθίσει καν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το θάνατο του γιου της.

Η μητέρα του κατέρρευσε, ενώ γύρω της ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου. Ανάμεσα τους φωτογράφοι, που κατέγραψαν τη στιγμή, η οποία πλέον κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η οργή κατέβαλε όλον τον κόσμο. Η αστυνομική βία υπερίσχυσε και πάλι της Δικαιοσύνης. Μόλις δύο μέρες νωρίτερα άλλωστε, ένας 12χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Και πάλι μαύρος. Και πάλι άοπλος.

Η οικογένεια με ανακοίνωσή της εξέφρασε την βαθύτατη απογοήτευσή της, για την αθώωση του Γουίλσον.

«Είναι βαθύτατα απογοητευμένοι για το ότι ο δολοφόνος του παιδιού τους δε θα τιμωρηθεί».

Επιπλέον, η οικογένεια, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποφύγουν εμπλοκή τους σε βίαια επεισόδια, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διοχετεύσουν το αίσθημα απογοήτευσης σε μια εκστρατεία με στόχο την επιβολή κάμερας πάνω στους αμερικανούς αστυνομικούς.

Η έκκληση πέφτει στο κενό, αφού οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Μισούρι, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης, έχουν εξαπλωθεί σε όλες πολιτείες των ΗΠΑ.