X

Φέργκιουσον: Συγκλονίζουν οι γονείς του Μάικλ Μπράουν

Βαθύτατα απογοητευμένοι δηλώνουν οι γονείς του 18χρονου που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Φέργκιουσον, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησαν.

Ant1news

Οι γονείς του Μάικλ Μπράουν, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μισούρι, μίλησαν για πρώτη φορά, μετά από την αθωωτική απόφαση για τον Ντάρεν Γουίλσον, που ξεσήκωσε κύμα οργής σε περισσότερες από 170 πόλεις των ΗΠΑ.

Διαμαρτυρίες έγιναν από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και βγήκε η απόφαση, ξέσπασαν στη Βοστόνη, την Νέα Υόρκη, το Ντάλας, την Ατλάντα, το Λος Άντζελες και συνεχίστηκαν μέχρι και την Τετάρτη, οπότε και τα πνεύματα φάνηκε να ηρεμούν λίγο.

Οι διαμαρτυρόμενοι μειώθηκαν δραματικά, παντού εκτός από το Λος Άντζελες, όπου συνεχίστηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις. Στο μεταξύ «λάδι στη φωτιά» έριξε και η δημοσιοποίηση του βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας-πάλι από λευκό αστυνομικό- ενός 12χρονου μαύρου αγοριού στο Κλίβελαντ.

Οι γονείς του Μάικλ Μπράουν ,μίλησαν μαζί με το δικηγόρο τους, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο PBS , εκφράζοντας τα συναισθήματα αγάνακτησης που τους κατέκλυσαν μετά την αθωωτική απόφαση για τον Γουίλσον.

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά από την αθωωτική στο πρόσωπό του απόφαση, δήλωσε ότι «έκανε το καθήκον του, προστατεύοντας τον εαυτό του» αφού ένιωσε ότι «απειλείται από τον 18χρονο που έμοιαζε σαν αρκούδα».

«Ο γιος μου έτρεχε για τη ζωή του και όπως έχει πει και ο πατέρας του, είχαν μεταξύ τους κουβέντα για το πώς πρέπει να αντιδράς όταν σε πλησιάζουν οι αρχές. Και η συμβουλή ήταν να υπακούει. Αν του ζητούσαν να κάνει κάτι, να το έκανε.

Πιστεύω ότι ο αστυνομικός ζήτησε από τον  γιο μου να σταματήσει και εκείνος σταμάτησε. Σταμάτησε και γονάτισε στα γόνατα, όπως του ζήτησε ο αστυνομικός» είπε η μητέρα του Μπράουν στη συνέντευξη.

Αναφέρθηκε επίσης, στην απογοήτευση που ένιωσε φροντίζοντας το γιο της τις τελευταίες του στιγμές, καθώς κι εκείνη που νιώθει από τις ώρες που εκείνος έφυγε από τη ζωή.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι τα πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν έτσι, ότι το σύστημα μπορεί να αποτύχει τόσο» συμπλήρωσε η ίδια.

Και ο πατέρας του Μάικλ, Σένιορ μίλησε για την απώλεια του γιου του.

«Τώρα είμαστε διαφορετικοί…Και το κενό δε θα καλυφθεί ποτέ. Έχουμε κι άλλα παιδιά που αγαπάμε, αλλά ξέρετε αυτό ήταν το πρώτο, γι’αυτό με τσάκισε έτσι. Είχαμε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μας μαζί. Και αυτό με τσάκισε. Με τσάκισε».