X

Συσκέψεις στον Λευκό Οίκο για το κύμα οργής στο Φέργκιουσον

Συσκέψεις υπό τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Φέργκιουσον.

Ant1news



Η κατάσταση στο Φέργκιουσον του Μιζούρι θα εξεταστεί σήμερα στον Λευκό Οίκο σε διαδοχικές συσκέψεις υπό την προεδρία του Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί αρχικά με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια με τους επικεφαλής των οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων για να συζητήσουν το θέμα, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή κι σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

Οι συναντήσεις στον Λευκό Οίκο γίνονται στον απόηχο της απόφασης του Σώματος των ενόρκων να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, που σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, μία εξέλιξη που πυροδότησε νέες ταραχές στο Φέργκιουσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η συνάντηση με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα περιλαμβάνει συζήτηση επί της αναθεώρησης των ομοσπονδιακών προγραμμάτων που παρέχουν εξοπλισμό στις τοπικές αστυνομικές μονάδες.

Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με εκλεγμένους αξιωματούχους, με τους επικεφαλής των πολιτικών δικαιωμάτων και αξιωματούχους των αστυνομικών υπηρεσιών από όλη τη χώρα για να συζητήσουν «πώς οι κοινότητες και η αστυνομία μπορούν να συνεργαστούν για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.