X

Ο άλλος …τρισδιάστατος Ομπάμα

Επιστήμονες σκάναραν κάθε χιλιοστό από το πρόσωπο του Αμερικανού ηγέτη και έφτιαξαν έναν  ολόιδιο Ομπάμα.

Ant1news

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί να μην διανύει  τις καλύτερες, πολιτικά του ημέρες, αλλά μπορεί να καμαρώνει για το τρισδιάστατο πορτρέτο του, το οποίο δημιούργησαν επιστήμονες του ινστιτούτου  Smithsonian. Μάλιστα το πορτρέτο του Αμερικανού ηγέτη είναι τόσο πιστό αντίγραφο, ώστε να κάνει την Washington Post να αναρωτιέται σε δημοσίευμα της, αν αυτός είναι ένας τρόπος να δημιουργηθεί ένας στρατός από ρομπότ- Ομπάμα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ειδικοί του ινστιτούτου επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο και με τις υπερσύγχρονες συσκευές του, άρχισαν να καταγράφουν λεπτομερώς την μορφή του Αμερικανού Προέδρου. Με σκάνερ χειρός αποτύπωσαν κάθε χιλιοστό από το πρόσωπο του και στη συνέχεια τον έβαλαν να καθίσει απέναντι από ένα πλέγμα με κάμερες και φώτα LED, τα οποία είχαν συνδέσει με υπολογιστές.

Όταν του παρουσίασαν τη δημιουργία τους, ο Ομπάμα την περιεργάστηκε με ολοφάνερο δέος. Η ιδέα προήλθε από τις μάσκες του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του Αβραάμ Λίνκολν, μόνο που οι μάσκες των δυο πρώην προέδρων προήλθαν από την τοποθέτηση πηλού στο πρόσωπο τους.