X

«Ματάκιας» βιντεοσκοπούσε γυμνές αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού

Ύποπτος είναι ένας 24χρονος υπαξιωματικός ο οποίος φέρεται να είχε κρύψει κάμερα εκεί που οι γυναίκες έκαναν μπάνιο ή έβγαζαν τα ρούχα τους

Ant1news


Ένα «ροζ» σκάνδαλο συγκλονίζει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης άνδρας από το πλήρωμα υποβρυχίου βιντεοσκόπησε κρυφά τουλάχιστον τρεις γυναίκες αξιωματικούς την ώρα που έβγαζαν τα ρούχα τους ή έκαναν μπάνιο και στη συνέχεια μοίρασε το υλικό στους συναδέλφους του.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ βρίσκονταν στο υποβρύχιο Wyoming, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού ύποπτος είναι ένας 24χρονος υπαξιωματικός ο οποίος κατηγορείται για τη μαγνητοσκόπηση και τη διανομή των βίντεο.

Σύμφωνα με το CNN, σε επιστολή αντιναύαρχου αναφέρεται πως διενεργείται έρευνα, ενώ παρέχεται υποστήριξη στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα του 24χρονου, στον οποίο δόθηκε εντολή να φύγει από το υποβρύχιο μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο δράστης ίσως κατέγραψε με την κάμερά του άνδρες και γυναίκες με αδαμιαία περιβολή. Ωστόσο, οι αρμόδιοι λένε οτι τα πλάνα που κυκλοφόρησαν δείχνουν μόνο γυναίκες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για «σεξουαλική παρενόχληση» αν και το επεισόδιο χαρακτηρίζεται «παραβίαση της ιδιωτικότητας».

Το υποβρύχιο Wyoming, ήταν ένα από τα πρώτα που υποδέχθηκε γυναίκες το 2011 με μία ομάδα 12 γυναικών στις υπηρεσίες του. Έπειτα από το ατυχές περιστατικό, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κάλεσε τις γυναίκες να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν αναζητήσουν θέση εργασίας σε τέτοιο περιβάλλον.