X

ΗΠΑ: Μαύρος πυροβολεί αστυνομικούς σε έλεγχο ρουτίνας

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που εντείνονται οι οργισμένες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη φονική αστυνομική βία.

Ant1news



Ένα βίντεο που δείχνει έναν ένοπλο μαύρο να πυροβολεί αστυνομικούς σε έλεγχο ρουτίνας, σε έναν αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, την στιγμή που μαίνεται η οργή για την απαλλαγή δύο λευκών αστυνομικών, που σκότωσαν δύο μαύρους άοπλους, τον Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και τον Έρικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη.

Στο βίντεο διακρίνεται ένα περιπολικό να σταματά ένα όχημα, στο οποίο επιβαίνει ένας σωματώδης μαύρος. Ο ύποπτος βγαίνει από το αυτοκίνητο και κοιτάζει προς τους αστυνομικούς, έχοντας τα χέρια πίσω στην πλάτη.

Ο ένας αστυνομικός του λέει αρκετές φορές «κύριε πρέπει να μπείτε πίσω στο αυτοκίνητο σας», όμως εκείνος αιφνιδιαστικά τραβάει το όπλο που κρύβει πίσω από την πλάτη του και αρχίζει να πυροβολεί τους αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους.










Στη συνέχεια ο ένας αστυνομικός ακούγεται να καλεί σε βοήθεια από τον ασύρματο, ενώ ο ένοπλος μπαίνει στο αυτοκίνητο και εξαφανίζεται.



Στο βίντεο που αναρτήθηκε πριν από μερικές ώρες στο διαδίκτυο δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία του συμβάντος, όμως «βλέπει» το φως της δημοσιότητας σε μία στιγμή που οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» στις ΗΠΑ.