X

Ούτε ταξί δεν μπορούσε να βρει ο Ομπάμα λόγω του ρατσισμού

Για το ρατσισμό που βίωσε στο παρελθόν μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο People, σε μία στιγμή που το θέμα των ρατσιστικών διακρίσεων βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ant1news



Την ώρα που συνεχίζεται το κύμα οργής στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής, φονικής βίας εναντίον άοπλων Αφροαμερικανών, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό People και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε ο ίδιος και η σύζυγός του τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ αποκάλυψαν στο περιοδικό ότι πριν μετακομίσουν στο Λευκό Οίκο πριν από σχεδόν 6 χρόνια, αντιμετώπισαν την προκατάληψη και τα στερεότυπα, τονίζοντας ότι είχαν πρόβλημα ακόμη και να βρουν ταξί για τις μετακινήσεις τους.

«Δεν υπάρχει μαύρος στην ηλικία μου, που είναι επαγγελματίας, που δεν έχει βγει από ένα εστιατόριο και περιμένει να του φέρουν το αυτοκίνητό του και κάποιος δεν του έχει δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του» για να το παρκάρει, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι έχει συμβεί και στον ίδιο.

«Οι μικροεκνευρισμοί ή οι προσβολές που βιώσαμε δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με όσα βίωσε η προηγούμενη γενιά», πρόσθεσε ο Ομπάμα και σημείωσε πως «είναι άλλο να νομίζουν ότι είμαι σερβιτόρος σε μία εκδήλωση. Και άλλο να θεωρήσουν ότι ο γιος μου είναι ληστής, να του περάσουν χειροπέδες, ή (να του κάνουν) χειρότερα, εάν τύχει να περπατά στο δρόμο και να έχει ντυθεί με τον τρόπο που ντύνονται οι έφηβοι».

Από πλευράς της, η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου όταν κάποιος ζήτησε από τον σύζυγό της, ο οποίος φορούσε σμόκιν, να του φέρει έναν καφέ, νομίζοντας ότι είναι σερβιτόρος.

Επίσης, η Πρώτη Κυρία μίλησε για άλλο ένα περιστατικό όταν μία γυναίκα της ζήτησε να της δώσει κάτι από το ράφι ενός καταστήματος. «Επειδή δε με έβλεπε ως την Πρώτη Κυρία, θεώρησε ότι ήμουν κάποια που μπορούσε να την βοηθήσει. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στην ζωή. Δεν είναι κάτι καινούργιο», είπε η Μισέλ Ομπάμα.