X

"Βγαίνει" στους κινηματογράφους το «The Interview»

Μια ταινία - παρωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ant1news


Σε πολυκινηματογράφο του Ντάλας αναμένεται να γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων η επίσημη πρώτη της κινηματογραφικής ταινίας The Interview της Sony Pictures, η οποία, πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε καταστροφική διαδικτυακή επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της.   

Ο Τιμ Λιγκ ιδρυτής της αλυσίδας των multiplex Alamo Drafthouse με έδρα το Τέξας, έγραψε στο Twitter ότι η Sony Pictures εξουσιοδότησε την εταιρεία του να προβάλλει την ταινία. Το "The Interview" ανακοίνωσε πως θα "φιλοξενήσει" ένας ακόμη κινηματογράφος στην Ατλάντα, το Plaza Atlanta. Την είδηση περί προβολής σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφων επιβεβαιωσε και η Sony Pictures.

Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και θεωρείται πως προκάλεσε την κυβερνοεπίθεση κατά των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Sony Pictures. Για την διαδικτυακή επίθεση, την οποία  η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χαρακτήρισε σοβαρή, η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.