X

Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο αφροαμερικανό (Βίντεο)

Νέα δολοφονία αφροαμερικανού  στις ΗΠΑ. Αυτήν τη φορά, το θύμα δέχτηκε εννιά σφαίρες, ενώ είχε τα χέρια του στις τσέπες.

Ant1news

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, στο οποίο δύο αστυνομικοί σκοτώνουν έναν άνδρα, ο οποίος βγαίνει από το όχημά του. Το περιστατικό έγινε στις 30 Δεκεμβρίου, αλλά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Αρχικά οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει. Όλα φαίνονταν καλά και ζήτησαν από τον οδηγό το δίπλωμά του.

Του είπαν ότι πρέπει να βγει έξω από το όχημα, μαζί με τον συνοδηγό του, επειδή δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν.

Ξαφνικά το κλίμα άλλαξε, όταν οι δύο αστυνομικοί άλλαξαν τον τόνο της φωνής τους κι άρχισαν να φωνάζουν στους δύο άνδρες να βγουν από το όχημα. Το αριστερό χέρι του οδηγού μόλις φαινόταν από το παράθυρο, όταν τους είπαν να καθίσουν ακίνητοι, αλλιώς θα τους σκοτώσουν.

Έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν να ερευνούν το αυτοκίνητο. Είπαν ότι βρήκαν ένα όπλο, σε δερμάτινη θήκη και επανέλαβαν στον συνοδηγό να μείνει ακίνητος. Τότε ακούστηκε να λέει «αφήστε με να βγω έξω».

Παρά το ότι και τα δύο χέρια του οδηγού φαίνονταν από το παράθυρο, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν με εννιά σφαίρες.

Λίγο αργότερα, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο. Οι δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων είναι αφροαμερικανός, έλαβαν άδεια να φύγουν από το σημείο.

Πρόκειται για το τελευταίο από ανάλογα περιστατικά, που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, που οι διαδηλώσεις για την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε τον – επίσης αφροαμερικανό- Μάικλ Μπράουν, τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δεν έχουν ακόμα εντελώς κοπάσει. Απεναντίας, από τότε έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες αστυνομικών – που μένουν ατιμώρητοι – και άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας 12χρονος.