X

Δύο νέα βίντεο από την εκτέλεση του αφροαμερικανού στην Καρολίνα

Οι τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι πρώτες μετά το θάνατο του Ουόλτερ Σκοτ.

Ant1news

Ένα βίντεο που δείχνει τις στιγμές πριν το φόνο του αφροαμερικανού Ουόλτερ Σκοτ, από αστυνομικό και ακόμα ένα τις πρώτες στιγμές μετά τους οκτώ πυροβολισμούς δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ να σταματάει το όχημα του Σκοτ και να ζητάει τα χαρτιά του. Ο Σκοτ απαντά ότι δεν έχει μαζί του τα σωστά έγγραφα, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία να αγοράσει το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια ο 50χρονος Ουόλτερ Σκοτ βγαίνει από το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπάρχει συνοδηγός και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το τι ακολούθησε είναι κάτι που συντάραξε όλο τον κόσμο. Ο αστυνομικός που τον κυνήγησε του έριξε οκτώ σφαίρες πισώπλατα, ενώ το βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας αποτυπώνει την τραγωδία στο μεγαλείο της.

Η συνέχεια φαίνεται σε ένα νέο βίντεο. Οι αστυνομικοί πλησιάζουν τον νεκρό πλέον Σκοτ και αφού του δένουν τα χέρια, του βγάζουν την μπλούζα προσπαθώντας να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό επανέφερε τη συζήτηση για την τοποθέτηση κάμερας πάνω στους αστυνομικούς, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή καθώς και την παρέμβαση του Λευκού Οίκου.

Ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ συνελήφθη και κατηγορείται για δολοφονία, ενώ αποπέμφθηκε από το Αστυνομικό Σώμα.