X

Έπεσε νεκρός για την «επανάσταση των μαύρων»

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 23χρονο σε προάστιο του Σεντ Λούις.

Ant1news


Οχυρώθηκε στο σπίτι της μητέρας του σε προάστιο του Σεντ Λούις μιλώντας για "επανάσταση των μαύρων". Στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών όταν κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους με μαχαίρι, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η αστυνομία του Σεντ Λούις ωστόσο δεν γνωστοποίησε εάν ο 23χρονος ήταν Αφροαμερικανός. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, μία γυναίκα κάλεσε τους αστυνομικούς και τους είπε ότι ο γιός της ονόματι Θάντιους ΜακΚάρολ την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι της, στην πόλη Τζένινγκς, ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και της είχε μιλήσει για "επανάσταση των μαύρων". 

Ο 23χρονος βγήκε από το σπίτι, τουλάχιστον δύο ώρες μετά την εμφάνιση των αστυνομικών, κρατώντας στο ένα χέρι μαχαίρι και στο άλλο τη Βίβλο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαπραγματευτούν μαζί του και, του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι. Αντ΄αυτού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, και παρότι είχε δεχτεί ήδη πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Δύο αστυνομικοί τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. 

Το αιματηρό συμβάν ακολουθεί μία σειρά ανάλογων γεγονότων στις ΗΠΑ, πολλά από τα οποία είχαν ως θύματα Αφροαμερικανούς προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με τη χρήση βίας από την αστυνομία.