X

Έρευνες του FBI για επιθέσεις τζιχαντιστών στο αμερικανικό έδαφος

Σύμφωνα με το CNN το σχέδιο επίθεσης επικεντρώνεται στην Καλιφόρνια όπου έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας.

Ant1news

Αναστάτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το CNN, ότι το FBI ερευνά μια συνωμοσία με στόχο την ενδεχόμενη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας στο αμερικανικό έδαφος από τζιχαντιστές.

 Σύμφωνα με ομοσπονδιακό αστυνομικό ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, υπάρχει μια γνωστή απειλή για την διάπραξη επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για νέα απειλή ή εάν σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το CNN μετέδωσε ότι η έρευνα άρχισε όταν υποκλαπείσες επικοινωνίες και άλλες πληροφορίες οδήγησαν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας να θεωρήσουν πως το σχέδιο μπορεί να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται αξιωματούχο, το σχέδιο επικεντρώνεται στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στην πολιτεία αυτή.

 Το δίκτυο πρόσθεσε πως η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) έστειλε κατεπείγοντα σήματα στις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες είναι αρμόδιες για την ασφάλεια στα αεροδρόμια της Καλιφόρνιας, αν και η απειλή δεν σχετίζεται κατ' ανάγκην με τις αεροπορικές μεταφορές.

 Το CNN πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 Ωστόσο, αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Λος Άντζελες διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε το CNN . "Δεν είναι σε γνώση μας κάποια συγκεκριμένη απειλή για το Λος Άντζελες ή για οποιοδήποτε αεροδρόμιο στην περιοχή μας", είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters.

 Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Πίτερ Μπούγκαρντ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα, όμως επιβεβαίωσε ότι τους τελευταίους μήνες οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ορισμένες τροποποιήσεις των μέτρων ασφαλείας.