X

Έκανε αναγκαστική προσγείωση γιατί αισθανόταν «άβολα» με αυτιστική επιβάτη (Βίντεο)

Πιλότος της United Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση επειδή ένιωσε «άβολα» με 15χρονη αυτιστική.

Ant1news

Μία οικογένεια Αμερικανών ταξίδευε με αεροσκάφος της United Airlines, από το Χιούστον στο Πόρτλαντ, όταν ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση για να τους κατεβάσει. Ο λόγος; Ο πιλότος αισθανόταν «άβολα» με το αυτιστικό παιδί τους στην καμπίνα.

Η σοκαρισμένη οικογένεια προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του πιλότου.

Η αναγκαστική προσγείωση έγινε στο Salt Lake, όπως ανέφερε η μητέρα της 15χρονης, η οποία περιέγραψε το σκηνικό.

Η μητέρα συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι η κόρη της δεν έχει φάει το φαγητό της. «Άρχισε να είναι λίγο ανήσυχη κι εγώ άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν έχει φάει το φαΐ της» αφηγείται η μητέρα και συνεχίζει: «το ξέρω ότι όταν πεινάει ή διψάει, υποφέρει πολύ επειδή δεν μπορεί να μας πει τι την ενοχλεί».

Η μητέρα στη συνέχεια  ρώτησε αν μπορεί να έχει μια μερίδα από το φαγητό την πρώτης θέσης.

Αρχικά της το αρνήθηκαν, όμως όταν τους είπε ότι η κόρη της είναι αυτιστική, για να ακούσει ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση.

Η μητέρα εξήγησε ότι αν η κόρη της δεν φάει ζεστό φαΐ μπορεί να «καταρρεύσει» και ίσως να ενοχλήσει κάποιον και τότε της έφεραν το γεύμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο πιλότος έκανε ανακοίνωση ότι μπορεί να γίνει αναγκαστική προσγείωση επειδή «κάποιος από τους επιβάτες στο πίσω μέρος του αεροσκάφους έχει προβλήματα συμπεριφοράς».

Παραϊατρικό προσωπικό πλησίασε τότε την ανυποψίαστη μητέρα και την ρώτησε αν όλα είναι καλά. Αμέσως μετά αστυνομικοί πλησίασαν την οικογένεια και τους είπαν ότι θα πρέπει να κατέβουν από το αεροπλάνο.

Αστυνομικός που τους συνόδευσε δήλωσε στη συνέχεια ότι ο πιλότος αισθανόταν άβολα να πετάει με την 15χρονη στο αεροσκάφος.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των επιβατών είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κοπέλα στο αεροπλάνο.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήθελε να συνοδεύσει την οικογένεια, όμως η τελική απόφαση για την αποβίβασή της από το αεροσκάφος λήφθηκε για την ασφάλεια των επιβατών.

Τελικά η οικογένεια ταξίδεψε στο Πόρτλαντ με πτήση της Delta.