X

Απίστευτη προσγείωση αεροσκάφους με ένα τροχό

Δείτε το video με την εφιαλτική προσγείωση αεροπλάνου που έχασε εν πτήσει τον ένα τροχό. Πώς το αντιμετώπισαν οι επιβάτες και πως βοήθησε η ψυχραιμία του πιλότου.

Ant1news

Παρ ολίγο τραγωδία στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, όταν αεροσκάφος της United Airlines αναγκάστηκε να προσγειωθεί με ένα τροχό.

Η εμπειρία του πιλότου του αεροσκάφους της πτήσης 5316 ήταν αυτή που βοήθησε ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, μιας και ο ίδιος ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με έναν από τους τροχούς.

Στη συνέχεια οδήγησε το αεροπλάνο στο διάδρομο προσγείωσης και κατάφερε να το προσεδαφίσει παρά το ότι ο αριστερός τροχός δεν είχε ανοίξει. Το αεροπλάνο σύρθηκε με την «κοιλιά» για αρκετή ώρα όπου σταμάτησε χωρίς να υποστεί κανείς το παραμικρό.

Μάλιστα, πολλοί από τους επιβάτες δήλωσαν αργότερα ότι η προσγείωση ήταν τόσο ομαλή που θα μπορούσαν να τη χαρακτηρίσουν πιο ήρεμη ακόμα και από άλλες που έγιναν με δύο τροχούς.

Το αεροσκάφος ελέγχεται από τους ειδικούς, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έχουν αναφέρει κάτι για τα αιτία του ατυχήματος.