X

Πυροβόλησαν άνδρα που επιτέθηκε με σφυρί στο κέντρο του Μανχάταν

Ο δράστης επιτέθηκε στους αστυνομικούς με σφυρί στο κέντρο του Μανχάταν, ενώ αναζητείτο για άλλες τέσσερις παρόμοιες επιθέσεις.

Ant1news



Πανικός επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο του Μανχάταν όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Ο δράστης, ο οποίος συνδέεται με άλλες τέσσερις επιθέσεις με σφυρί εναντίον πολιτών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, όρμηξε σε μία 27χρονη αστυνομικό, χτυπώντας τη με το σφυρί, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφός της να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, σύμφωνα με το NBC.

Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε τέσσερις φορές για να τον σταματήσει, με τις τρεις σφαίρες να τον πετυχαίνουν στο κεφάλι, στον ώμο και στον θώρακα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός, ωστόσο οι αρχές γνωστοποίησαν στη συνέχεια ότι μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο του Μανχάταν, μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 30χρονος δράστης έχει ιστορικό παράνοιας και σχιζοφρένειας, καθώς και μακρύ ποινικό μητρώο.