X

Στυγερή δολοφονία ομογενών στην Ουάσινγκτον

Το έγκλημα έγινε μέσα στη βίλα της οικογένειας Σαββόπουλου, κοντά στην κατοικία του Αμερικανού αντιπροέδρου

Ant1news


Η βίλα των 4, 5 εκατομμυρίων δολαρίων τυλίγεται στις φλόγες. Μέσα της χάθηκαν τέσσερις ζωές. Ο 46χρονος ιδιοκτήτης Σάββας Σαββόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιός τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος από το Ελ Σαλβαδόρ Βεραλίσια Φιγκερόα έπεσαν θύματα στυγερούς δολοφονίας.

Η φωτιά στη βίλα, που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο δρόμο με τις περισσότερες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, μπήκε για να καλύψει τα ίχνη του δράστη ή των δραστών. Τρία από τα τέσσερα θύματα δολοφονήθηκαν με αμβλύ αντικείμενο.

Η αστυνομία, που δεν έχει αποκαλύψει πως δολοφονήθηκε το τέταρτο θύμα, προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο της δολοφονίας. Η δεύτερη οικονόμος της οικογένειας έλαβε δυο μηνύματα από το ζευγάρι των ομογενών για να μην πάει στη δουλειά της κι έτσι σώθηκε. 

Όπως είπε στην αστυνομία δέχθηκε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της από την Έιμι που έγραφε: «βεβαιώθηκα πως δεν θα έρθεις σήμερα». Ο Σάββας Σαββόπουλος μέσω ηχητικού μηνύματος ειδοποίησε την οικονόμο να μην πάει να καθαρίσει το σπίτι γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη. Η οικονόμος λέει ότι η φωνή του ακουγόταν ανήσυχη. 

Οι δυο κόρες της οικογένειας Σαββόπουλου, η 19χρονη Αμπογκέιλ και η 16χρονη Κατερίνα γλίτωσαν γιατί δεν ήταν στο σπίτι. Φοιτούν εσωτερικές σε σχολεία.

Η αστυνομία έχει στη διάθεση της βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει στην Πόρσε του Σαββόπουλου και να εξαφανίζεται από το σπίτι. Το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε  σε χώρο στάθμευσης στο Μέριλαντ. Είναι ο βασικός ύποπτος και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.