X

Στο «σκαμνί» έξι αστυνομικοί για το θάνατο του Φρέντι Γκρέι

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται κακοποίηση του 25χρονου Αφροαμερικανού που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ant1news


Έξι αστυνομικοί της Βαλτιμόρης παραπέμπονται σε δίκη για το θάνατο του Φρέντι Γκρέι, ενος Αφροαμερικανού 25 χρονών που φέρεται να κακοποιήθηκε από την αστυνομία σύμφωνα με στοιχεία της δικαιοσύνης, μετά από παραπεμπτικό συμβούλιο ενόρκων (grand jury), ανακοίνωσε η εισαγγελέας της πολιτείας για τη Βαλτιμόρη Μέριλιν Μόσμπι.

Ο Γκρεί πέθανε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς που υπέστη στα χέρια της αστυνομίας και η Μόσμπι άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των έξι στις αρχές του Μαίου. Οι αστυνομικοί θα δικαστούν στις 2 Ιουλίου, είπε η Μόσμπι σε συνέντευξη τύπου.

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως αποκαλύπτει ένα σημείο-κλειδί της σύλληψης του Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη.

Το βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun, δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον Γκρέι και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σύρουν μέσα σε αστυνομική κλούβα μπρούμυτα.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων δείχνει την αστυνομική κλούβα να έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο από το σημείο της σύλληψης. Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται έξω από το όχημα. Δεν κινείται ενώ οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου αλλά δεν διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.