X

Η Ελληνίδα που συγκίνησε την Αμερική (Βίντεο)

Κανείς δεν επιτρέπεται να κοιμάται νηστικός το 2015, είπε η ιδιοκτήτρια εστιατορίου, που έδειξε μεγαλείο ψυχής.

Ant1news

Ένα καθημερινό φαινόμενο, που συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της Ελένης Φωτιάδου, στο Βιρτζίνια Μπιτς, στις ΗΠΑ. Ένας άνδρας έψαχνε για φαγητό σε κάδους απορριμμάτων του εστιατορίου.

Όταν μια εργαζόμενη σε διπλανό μαγαζί είδε το σκηνικό, πρόσφερε νερό και φαγητό στον άνδρα. Εκείνος ωστόσο, αναστατωμένος, αρνήθηκε την προσφορά και συνέχισε να ψάχνει.

Όταν η κ.Φωτιάδου έμαθε για το περιστατικό, αντέδρασε. Τοποθέτησε, σε μικρή απόσταση από τους κάδους απορριμμάτων μια πινακίδα, μέσω της οποίας παρακινούσε όσους έχουν ανάγκη για φαγητό να απευθυνθούν στο εστιατόριο.

«Προς όποιον ψάχνει στα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλούμε ελάτε μέσα και πείτε μας ότι πεινάτε και ότι δεν είστε σε θέση να πληρώσετε. Είστε άνθρωπος και αξίζετε παραπάνω από ένα γεύμα από τον κάδο. Κανείς δεν θα σας κάνει ερωτήσεις. Ο φίλος σας από τον Ζορμπά...».

Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια του «Ζορμπά» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο wtkr.com, τόνισε:

«Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δει πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, ωστόσο η σκέψη ότι έστω κι ένας άνθρωπος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, είναι ικανή για να τους κάνει να κινητοποιηθούν.

«Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.