X

NY Post: Πότε θα καταλάβει η Αθήνα ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα γι’ αυτήν;

Το ιδανικό θα ήταν να πατήσει η Ελλάδα μόνη της το κουμπί της εξόδου αναφέρει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι αν συνεχίσει να πηγαίνει τα πράγματα επ' αόριστον τότε θα πρέπει η Ευρωζώνη να βρει τρόπο να συνεχίσει μόνη της.

Ant1news


«Πότε θα καταλάβει η Αθήνα ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα γι’αυτήν;». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η New York Post σύμφωνα με το οποίο, «ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να βγάλει τον εαυτό της από τη μιζέρια και να σταματήσει να ελπίζει σε ένα θαύμα».

Μπορεί η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ να προκαλέσουν «σεισμό» στο εσωτερικό της χώρας μας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος, επισημαίνει, για να ξεφύγει η χώρα από τις σημερινές συνθήκες τις οποίες βιώνει και οι οποίες δεν φαίνεται να οδηγούν σε μια λύση, σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Το ιδανικό θα ήταν να πατήσει η Ελλάδα μόνη της το κουμπί της εξόδου, αλλά αν εξακολουθήσει να πηγαίνει τα πράγματα επ' αόριστον, τότε θα πρέπει η Ευρωζώνη να βρει από μόνη της ένα τρόπο να συνεχίσει χωρίς την Ελλάδα. Αν και κάτι τέτοιο θα πήγαινε κόντρα στην ιδρυματική πράξη της που δεν επιτρέπει την έξοδο από το κοινό νόμισμα» συμπληρώνει.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορέσει ποτέ να το ξεπληρώσει.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει πως η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο δωρεάν γεύμα για τη χώρα, «μόνο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά». «Καμία χώρα δεν πρέπει να επαφίεται στη γενναιοδωρία των άλλων χωρών» αναφέρει χαρακτηριστικά.