X

Άγριος ξυλοδαρμός ψυχικά ασθενή από αστυνομικούς (Βίντεο)

Τέσσερις αστυνομικοί ξυλοκόπησαν έναν άνδρα, του οποίου έσπασαν το πόδι και τραυμάτισαν το κεφάλι και τα χέρια του. Στον ασθενή,μετά,απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες.

Ant1news

Ο προϊστάμενος των αστυνομικών που φαίνονται σε βίντεο να ξυλοκοπούν άγρια έναν ψυχικά ασθενή, πεσμένο στο έδαφος τους υπερασπίστηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τη στιγμή που δύο αστυνομικοί δέρνουν άγρια με γκλομπς έναν άνδρα ψυχικά ασθενή, ο οποίος είναι πεσμένος στο δρόμο. Λίγα λεπτά αργότερα, ακόμα μία ομάδα αστυνομικών φτάνει στο σημείο και «συμβάλει».

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Καλιφόρνια και ο επικεφαλής της αστυνομικής ομάδας δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι το βίντεο είναι τρομακτικό, όμως υπερασπιζόμενος τους αστυνομικούς τους, σημείωσε ότι ο άνδρας ήταν «βίαιος» και είχε επιτεθεί στην μητέρα του.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο αφού ο Χοσέ Βελάσκο ούρλιαζε, έτρεχε ανάμεσα σε αυτοκίνητα, πηδούσε πάνω σε παρκαρισμένα και επιτίθονταν στην μητέρα του. Αντιστάθηκε στη σύλληψή του και οι δύο προσπάθειες που έγιναν με τη χρήση τέιζερ, για να τον ηρεμήσουν, απέτυχαν.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι επενέβησαν τη στιγμή που θα πετούσε τη μητέρα του πάνω σε αυτοκίνητα.

Ο Βελάσκο, τον οποίο η αδελφή του προσδιόρισε ως «ψυχικά ασθενή» υπέστη τραύματα στο κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια του από το 45’’ ξύλο που δέχτηκε από τους αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής δήλωσε αργότερα ότι ο 28χρονος είχε καπνίσει μεθαμφεταμίνη και είχε καταναλώσει αλκοόλ, λίγο πριν το περιστατικό.

«Όταν το κοινό δει το βίντεο θα συμπεράνει ότι η αστυνομία δέρνει έναν άστεγο άνδρα και θα θυμώσει και τότε θα πρόκειται για παρεξήγηση. Ήταν ένας πολύ βίαιος άνδρας, ο οποός έδερνε μια γυναίκα στο δρόμο, τραβούσε τα όπλα από τις ζώνες των αστυνομικών και προσπαθούσε να τους δαγκώσει» περιέγραψε το σκηνικό ο αστυνομικός για να συμπληρώσει ότι «κι εγώ αν έβλεπα το βίντεο, χωρίς να ξέρω τι έχει προηγηθεί, θα θύμωνα».

Ο Βελάσκο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου του φρόντισαν το σπασμένο πόδι του, ενώ στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση με φονικό όπλο, επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού, αντίσταση σε σύλληψη και βίαιη συμπεριφορά.