X

Πυροβολισμοί έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας στο Ντάλας (βίντεο)

Έρευνες της αστυνομίας στο σημείο του επεισοδίου. Εκρηκτικά περιείχε σάκος που βρέθηκε στην περιοχή. Ένας τελικά ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Ant1news

Πυροβολισμοί έπεσαν σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) από ένα θωρακισμένο βαν εναντίον της έδρας της αστυνομίας στο Ντάλας, ενώ ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε αργότερα έξω από το κτίριο.

Επίλεκτοι σκοπευτές της αστυνομίας έδρασαν κατά του υπόπλου, ενώ ένα ρομπότ επιθεώρησε το όχημα, μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο δράστης. Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Ντέιβιντ Μπράουν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση και τόνισε ότι οι υπηρεσίες του συνεργάζονται στενά με το FBI, την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η αστυνομία θεωρεί πως ο ύποπτος πραγματοποίησε μόνος του την επίθεση, ενώ ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο αρχικά για τέσσερις δράστες. "Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο ύποπτος αυτός πυροβόλησε από πολλά διαφορετικά σημεία εναντίον της έδρας της αστυνομίας και οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον ίδιο ύποπτο από διαφορετικές γωνίες", εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας.



Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας δήλωσε πως οι αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από πληροφορίες για πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα, το βαν εμβόλισε ένα περιπολικό και τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ. Το βαν απομακρύνθηκε όταν αστυνομικοί επέστρεψαν τα πυρά και καταδιώχθηκε, δήλωσε ο Μπράουν. Το βαν σταμάτησε στον χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου φαστ-φουντ στην πόλη Χάτσινς, 16 χλμ. νότια του Ντάλας, όπου σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυρών.

Ο Μπράουν πρόσθεσε πως ο ύποπτος είχε πει ότι η αστυνομία πήρε τον γιο του και τον κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτης. Σύμφωνα πάντα με τον Μπράουν, ο άνδρας στη συνέχεια απείλησε ότι "θα μας ανατινάξει". Τέσσερις σάκοι βρέθηκαν διασκορπισμένοι γύρω από την έδρα της αστυνομίας, ένας από τους οποίους περιείχε εκρηκτικά, δήλωσε ο ίδιος.

Δείτε την στιγμή της επίθεσης: