X

Επίθεση καρχαρία σε εφήβους στη Βόρεια Καρολίνα

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από τα σαγόνια του καρχαρία...είναι όμως η σκληρή θλιβερή πραγματικότητα...

Ant1news

 

Ένα κορίτσι 14 ετών και ένα 16χρονο αγόρι νοσηλεύονται στην εντατική μετά από δύο επιθέσεις καρχαρία που έγιναν με διαφορά 30 λεπτών σε παραλία στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Οι ναυαγοσώστες που εκτελούσαν τη βάρδιά τους έδωσαν αγώνα για να καταφέρουν να βγάλουν στην ακτή τα δύο τραυματισμένα παιδιά.

Ήταν 4.00 το απόγευμα όταν το ψάρι δολοφόνος  δάγκωσε με τα κοφτερά του δόντια κι έκοψε μέρος του βραχίονα του κοριτσιού και το αριστερό της πόδι. Ενώ εκείνο κολυμπούσε, ένας άνδρας κολύμπησε και κατάφερε να βγάλει στην ακτή το πληγωμένο παιδί.

Μισή περίπου ώρα αργότερα, ο καρχαρίας επιστρέφει και επιτίθεται σε 16χρονο που κολυμπούσε στην ίδια παραλία, 3 χιλιόμετρα ανατολικά από το σημείο της πρώτης επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από τα παιδιά και προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Το κορίτσι διακομίστηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα. Τα περιστατικά συνέβησαν μόλις λίγα μίλια από την ακτή Όσεαν Άιλ Μπιτς, όπου ένα κορίτσι 13 ετών είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία την περασμένη Πέμπτη.

Οι αρχές διέταξαν περιπολίες και προειδοποίησαν τους λουόμενους να βγουν από το νερό, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσε ελικόπτερο. Κόκκινες σημαίες έχουν τοποθετηθεί στις περισσότερες παραλίες του Mπρούνσγουικ Κάουντι και ελικόπτερο ερευνά εντατικά τα ύδατα για τον εντοπισμό του καρχαρία.